hsch.gr © All Rights Reserved | Developed by AIOServices.gr
Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης
Είναι Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 2012 και 2013 διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιένα Γερμανίας. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παθογένεια και στην ανοσοθεραπεία της σήψης και στην παθοβιολογία και στην ανοσοθεραπεία της διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας. H μεγαλύτερη ερευνητική του συμβολή του είναι η αδειοδότηση του φαρμάκου anakinra από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη θεραπεία της COVID-19 πνευμονίας με σειρά κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙ και ΙΙΙ τις οποίες ο ίδιος σχεδίασε και εκτέλεσε. Έχει 560 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά με 38800 αναφορές και δείκτη-h 92. Έχει λάβει 42 βραβεία για τις εργασίες του σε συνέδρια της ημεδαπής και 14 βραβεία σε συνέδρια της αλλοδαπής. Είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού European Sepsis Alliance και Board Member του Διεθνούς Οργανισμού Global Sepsis Alliance.
Συμεών Μεταλλίδης
Είναι Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και Διευθυντής στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγεία του ΑΠΘ. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και Συντονιστής του Επιστημονικού Κέντρου Αναφοράς Μακροχρόνιου Covid – Long Covid Scientific Center (LCSC) στα πλαίσια λειτουργίας της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας & Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και υπό την Μονάδα Βασικής και Μεταφραστικής Έρευνας. Είναι μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Ανοσολογίας της Λοίμωξης. Είναι μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής του Ιατρικού Τμήματος και του ΑΠΘ για την διαχείριση της πανδημίας στο ΑΠΘ καθώς και μέλος στην Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για το HIV/AIDS στην Ελλάδα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή της European Committee on Infection Control (EUCIC) της European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID).
Γαρυφαλλιά Πουλάκου
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία (ΠΓΝ «ΛΑΪΚΟ») και στη Λοιμωξιολογία (ΠΓΝ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»), ενώ μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Hopital Saint Joseph στο Παρίσι και Hospital Vall’Hebron στη Βαρκελώνη. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Διατελεί μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, ενώ κατέχει εκλεγμένη θέση (Γραμματέας) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Είναι Ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ομάδας εργασίας «Λοιμώξεις σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς» που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων (ESCMID Study Group of Infections in Critically Ill Patients/ESGCIP). Υπηρέτησε ως εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ESGCIP (Γραμματέας και Αντιπρόεδρος) από το 2011 ως το 2020. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν λοιμώξεις σε βαρέως πάσχοντες και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα, ιογενείς λοιμώξεις, νεώτερα αντιμικροβιακά και αντιϊικά. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προαγωγή της ορθής χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων στην κοινότητα, με πολυάριθμες ομιλίες σε Σχολεία, Δήμους και εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Διατελεί μέλος πολλών Εθνικών και Διεθνών Επιτροπών όπως και Συντακτικό μέλος σε πολυάριθμα ιατρικά περιοδικά. Διαθέτει ευρύ συγγραφικό έργο με >200 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, περισσότερες από 13500 βιβλιογραφικές αναφορές και h index 59 (Google Scholar). Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη στην Κλινική Λοιμώξεων Β’ της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία». H κλινική αυτή έχει βραβευθεί κατ’ επανάληψη για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση των ασθενών που νοσούν από COVID-19. Επιπλέον είναι Επιστημονική Υπεύθυνη στο Εξωτερικό Ιατρείο Λοιμώξεων, με εξειδικευμένη δραστηριότητα στην παρακολούθηση ασθενών μετά τη νόσηση από COVID-19 (post-COVID), μια καινοτόμο παροχή της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής από την αρχή της πανδημίας. Η ταχέως αναπτυσσόμενη Μονάδα HIV είναι επίσης υπό την ευθύνη της.
Συμπάρδη Λιάνα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Ελευσίνας με βαθμό “Άριστα”. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ (1975-1981). Εργάστηκε στα Νοσοκομεία Γ. Ν. Σπάρτης, Γ. Ν. Αθήνας-Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Σωτηρία”, όπου έλαβε την 5ετή εκπαίδευση για την ειδικότητα στην Παθολογία. Διετέλεσε Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στην Έδρα της Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ, όπου μεταξύ άλλων ερευνητικών εργασιών, εκπόνησε την Διδακτορική Διατριβή της και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα”. Προσελήφθη στο Θριάσιο Νοσοκομείο το 1996 όπου συνεχίζει να υπηρετεί έως σήμερα. Από το 2012 κατέχει την θέση Διευθύντριας Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνης του Α΄ Παθολογικού Τμήματος. Έλαβε τον Τίτλο Εξειδίκευσης στη Λοιμωξιολογία και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Θριασίου Νοσοκομείου από το 2011. Κάτοχος δύο (2) υποτροφιών ΙΚΥ. Κάτοχος έξι (6) Α΄ Βραβείων Πανελληνίων Ιατρικών Συνεδρίων. Έχει λάβει ενεργό μέρος με ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε 219 Ελληνικά Συνέδρια και 55 Διεθνή. Συμμετείχε σε 110 Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια και σε 127 Επιστημονικές Ημερίδες της ημεδαπής και αλλοδαπής. Έχει 59 Ελληνικές και 30 Ξένες Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Ιατρικά Περιοδικά. Συμμετείχε ως Ομιλήτρια – Συντονίστρια – Πρόεδρος σε 102 Επιστημονικά Συνέδρια και Ιατρο-Οικονομικές Ημερίδες. Ομιλίες (55) σε Σχολεία, Κέντρα Ηλικιωμένων και Δήμους με Θέματα Κοινωνικής Ιατρικής. Συμμετείχε στη συγγραφή τεσσάρων (4 ) Ιατρικών Συγγραμμάτων. Είναι μέλος εννέα (9) Επιστημονικών/Συντακτικών Επιτροπών Επιστημονικών Περιοδικών Ιατρικών Εκπαιδευτικών Εταιρειών. Από το 2024 Τακτικό Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Λήψη της Ειδικότητας της Παθολογίας. Μέλος ΔΣ της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος και Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.
Καρολίνα Ακινόσογλου
Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται ως Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Αποφοίτησε το 2006 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο πεδίο της ελονοσίας στο Imperial College London. Παράλληλα απέκτησε σημαντική κλινική εμπειρία στον τομέα των Λοιμωδών Νοσημάτων και Τροπικής Ιατρικής στη Lister Unit, του Northwick Park Hospital στο Λονδίνο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ επίσης μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις στη μαιευτική και γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας, στο Βέλγιο. Διαθέτει διδακτική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, έχοντας υπηρετήσει ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη, διδάσκουσα μαθημάτων και επιβλέπουσα μεταπτυχιακών/διδακτορικών εργασιών στο Imperial College London, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η έρευνά της εστιάζει στις λοιμώδεις νόσους, συμπεριλαμβανομένων της σήψης, της COVID-19, του HIV και των λοιμώξεων στη Μαιευτική-Γυναικολογία, με αποτελέσματα που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (8400+ αναφορές, h-index: 37, i10 index: 74). Έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών και είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού αντίκτυπου αλλά και εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι IDSA, ASM, ESCMID, EACS και ISIDOG, και κατέχει θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο ελληνικών επιστημονικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικών και Γυναικολογών Λοιμώξεων και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων σε Διαβητικούς Ασθενείς. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, διετέλεσε υπεύθυνη κλινικής COVID-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (2020–2022).
Ηλίας Καραΐσκος, MD, PhD
Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωση την εκπαίδευση του στην Εσωτερική Παθολογία το 2010 στο Νοσοκομείο Αττικόν και την εξειδίκευση στην Λοιμωξιολογία το 2017 στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Εκπόνησε το διδακτορικό του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2014. Εργάζεται ως επιμελητής ιατρός στην Α΄ Παθολογική – Λοιμωξιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε συνέδρια της Ελλάδος. Αποτελεί μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Θεωρείται ειδικός σε λοιμώξεις της κοινότητας, στην αντιμικροβιακή αντοχή και στην αντιμικροβιακή επιστασία. Έχει δημοσιεύσεις σε εξέχοντα ιατρικά περιοδικού του εξωτερικού και έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή λοιμωξιολογικά συνέδρια.
Κυριαζοπούλου Ευδοξία
Είναι Παθολόγος και εργάζεται στη Β΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικόν». Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στην κατευθυνόμενη από βιοδείκτες αντιμικροβιακή αγωγή σε ασθενείς με σήψη, καθώς και μεταδιδακτορική έρευνα στην ανοσιακή δυσρύθμιση που εμμένει μετά τη λοίμωξη COVID-19. Έχει εκπαιδευτεί στην Παθολογία, στο Νοσοκομείο SLK, Heilbronn Γερμανίας, στη Δ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και μερικώς στη Λοιμωξιολογία, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Τζανείου Νοσοκομείου. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στην ανοσολογία και ανοσοθεραπεία της σήψης και των σοβαρών λοιμώξεων και έχει διακριθεί με το βραβείο «Σωτήριος Παπασταμάτης» για τη περιγραφή του Συνδρόμου Ενεργοποίησης Μακροφάγων στη σήψη.
Με την παρούσα αίτηση δηλώνω την επιθυμία μου να εγγραφώ μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και εξουσιοδοτώ το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) να καταγράψει τα προσωπικά μου δεδομένα και να μου αποστέλλει τακτικές ενημερώσεις/αλληλογραφία για τις δραστηριότητες της εταιρείας. Αποδέχομαι ότι η συμμετοχή μου ως μέλους της ΕΕΧ ισχύει από τη χρονική στιγμή που θα λάβω την επίσημη επιστολή αποδοχής μου ως μέλους από το ΔΣ της ΕΕΧ.